Meerdere laadstations in een netwerk (wifi/LAN), maar verschillende DLM-netwerken: Spelsberg

Meerdere laadstations in een netwerk (wifi/LAN), maar verschillende DLM-netwerken

Er kunnen verschillende DLM-netwerken worden opgebouwd die communiceren via een identiek IT-netwerk. Dit is bijvoorbeeld handig als er slechts enkele laadstations moeten communiceren met een gezamenlijke backend. De laadstations communiceren met elkaar binnen hun DLM-netwerk via de ethernetkabel of draadloos via wifi.

Configuratie van de parameters

Voor de inrichting van het dynamische belastingsbeheer (DLM) moeten alle laadstations zich in hetzelfde netwerk bevinden of een eigen netwerk vormen. Voor de configuratie opent u de app en gaat u naar 'Systeem - Instellingen'. Open de 'Geavanceerde instellingen' en selecteer de 'Expertinstellingen'. Selecteer nu 'Dynamisch belastingsbeheer (DLM)'.

Definieer per laadcombinatie één laadstation als DLM-coördinator, die de coördinatie met de toegewezen DLM-laadpunten overneemt. Wijs aan iedere laadcombinatie een DLM-netwerk-ID toe en voer deze zowel in de coördinator van de laadcombinatie als bij de laadpunten in.

De volgende parameters zijn relevant:

Parameter 'DLM rol coördinator/laadpunt':

• Er wordt geadviseerd bij de coördinator-wallbox de instelling 'DLM-coördinator' en bij de laadpunten 'DLM-laadpunt (auto-discovery)' te selecteren. In deze configuratie vindt de DLM-coördinator automatisch alle laadpunten in hetzelfde netwerk.

Parameter 'DLM-netwerk-ID':

• Wijs de verschillende laadcombinaties een eigen netwerk-ID toe, bijvoorbeeld laadcombinatie 1 = 1, laadcombinatie 2 = 2 enz. Het ID in de DLM-coördinator en alle DLM-laadpunten van de betreffende laadcombinatie moet identiek zijn.

Alle andere instellingen vindt u onder 'Een parkeerplaats met meerdere laadstations'.

Kies een taal S'il vous plaît sélectionner une langue:
Product toevoegen aan favorietenlijsten

Bestaande favorietenlijsten

Nieuwe favorietenlijst

Favorietenlijst organiseren